play

WOOD PIZZA & GRILL

Het begon allemaal met een mobiele, houtgestookte steenoven op de Parade in 2006, toen nog als onderdeel van Lust. De oven werd snel een succes. Van met zijn tweeën vijftig pizza’s uitrollen met een lege olijfoliefles, gingen ze naar 1.000 pizza’s op een dag bakken met een team van zes. In 2010 namen Timo Dijkstra en Mark Boonstra, die er vanaf het begin hadden gestaan en meegeholpen met opbouwen, de mobiele pizzeria over en Wood was geboren.

Na de Parade werd de kar uitgebreid en geschikt gemaakt voor snelle evenementen of verkoop op losse dagen, en steeds meer festivals meldden zich. Van Eurosonic Noorderslag tot Bevrijdingsfestivals tot bedrijfsevenementen gingen ze af. Van Down The Rabbit Hole tot Zwarte Cross tot Best Kept Secret tot Into The Great Wide Open behoren nu tot hun vaste klanten en zelfs het Belgische Tomorrowland.

Wood Grill is een later bijgevoegd onderdeel van het ensemble, en bestaat sinds 2014. Het is een grill gebaseerd op het Amerikaanse BBQ-concept: smoked briskets en Black Angus hamburgers worden op zelfgebouwde wagens voor je neus gegrilld en gerookt op houtvuur. Ook Wood Grill bleek een succes, inmiddels zijn er verschillende grills op wagens gebouwd en er komen er meer bij.

In 2018 werd het team permanent versterkt met Quirijn Visser en werd de capaciteit vergroot door onze zelf-gebouwde (grote) pizzaovens. Ook werd de Amerikaanse veetrailer omgebouwd tot volwaardige pizzeria om gemakkelijk de echt grote evenementen te bedienen.

 

wood-pizza-illu
wood-grill-illu

Waarom Wood?

Flexibel

Wij hebben verschillende opstellingen beschikbaar. We passen ons aan de omstandigheden en/of wensen van het festival, evenement of feestje aan, in opstelling en in mankracht.

Eenvoud

Lekker eten is belangrijk, maar de natuur wordt zeker niet vergeten. Door het aanbieden van een gevarieerd, maar eenvoudige kaart kunnen we food waste en uitverkoop op festivals minimaliseren.

Vers

Voor de ultieme smaakbeleving gebruiken wij alleen verse producten, deels biologisch, duurzaam en waar mogelijk lokaal. Het deeg is van eigen receptuur en wordt traditioneel met de hand gevormd.

Beleving

Naast lekker eten, wil het oog ook wat. De eigenhandig gebouwde keukens geven een warm ambachtelijk voorkomen. Wat een sfeervolle toevoeging is omtrent de eetgelegenheid en de smaakbeleving.

Team wood

Timo Dijkstra
Eigenaar
Quirijn Visser
Eigenaar

Koen Teubel
Bedrijfsleider
Diederik Sonneveld
Diederik Sonneveld
Bedrijfsleider

Opdrachtgevers